TORTÚRA 65

2022. május 07. szombat

Tortúra Spring Challenge –  KATTINTS IDE

TORTÚRA 65

1994-ben pár tájfutó azt álmodta, mi lenne, ha télen, a téli napforduló időpontjában átkelnénk a Bükkön…

Azóta minden éveben, egyre nagyobb számban teszik ezt tájfutók, neves ultrafutók, teljesítménytúrázók, egyszerűen kalandvágyók …

Évről, évre több százan…

Országosan is az egyik legjelentősebb, a két megyeszékhelyt – Miskolcot és Egert – a Bükk-hegységen keresztül összekötő teljesítménytúrává nőte ki magát a TORTÚRA 65.

Sok híres ultrafutó, túrázó részt vesz rajta, néhányan még külföldről is jelentkeztek. Itt valóban a teljesítményen van a hangsúly, a legtöbb induló az embert próbáló 65 kilométeres távon indul, mely méltó a nevéhez. Kedvező időjárás esetén viszont a Bükk varázslatos, havas, karácsonyváró hangulattal ajándékozza meg a túrázókat.

A túra nem véletlenül van kultstátuszban a teljesítménytúrázók körében, egyszer mindenképp ki kell próbálni!

Országosan is az egyik legjelentősebb téli túra, a két megyeszékhelyt – Miskolcot és Egert – a Bükk-hegységen keresztül összekötő TORTÚRA 65 tavaszi kistestvéreként az idén újra szeretnénk indítani a Tortúra tavaszi változatát Tortúra Spring Challenge néven. Szélesíteni akarjuk a résztvevők körét, népszerűsíteni a teljesítménytúrázást az iskolás fiatalok körében, a meglévő 12, 34 km-es távok mellett egy új, 50 km-es távot is be akarunk indítani, ami a Bükk kevésbé ismert gyönyörű tájaira viszi el a túrázókat. Bízunk abban, hogy ha kipróbálják magukat a tavaszi távokon, kedvet kapnak a téli, igazi kihívást jelentő túrázáshoz is!

TORTÚRA65 TELJESÍTMÉNYTÚRA – 2021. december 17. szombat

NEVEZHETŐ TÁVOK

  • Tortúra 12: Miskolctapolca – Bükkszentkereszt (táv: 10,3 km, szint: 558 m) / szintidő: 4 óra
  • Tortúra 34: Miskolctapolca – Ómassa (táv: 31,2 km, szint: 1209 m) / szintidő: 10 óra
  • Tortúra 44: Ómassa – Eger (táv: 42,9 km, szint: 1263 m) / szintidő: 12 óra
  • Tortúra 65: Miskolctapolca – Eger (táv: 64,3 km, szint 1980 m) / szintidő: 18 óra

A túrán gazdag az ellátás: az ellenőrző pontokon tea, müzli, zsíros kenyér, péksütemény, forralt bor, szinte korlátlanul áll rendelkezésre a résztvevők számára.

A túrát sikeresen teljesítők oklevelet és jelvényt kapnak.

CSAK ELŐNEVEZÉS

A túrára az idén csak online regisztrációval történő előnevezéssel lehet jelentkezni, helyszíni nevezést nem tudunk biztosítani.

Figyeld az aktuális járványügyi intézkedéseket. A járványügyi helyzet miatt ha szigorító intézkedések lépnek életbe, a későbbiekben létszám korlátozást vezethetünk be. Ebben az esetben a nevezéseket a jelentkezés sorrendjében vesszük figyelembe.

Amennyiben a túra napján érvényes járványügyi szabályok nem teszik lehetővé a túra biztonságos megrendezését a nevezési díjat nem tudjuk visszatéríteni, de ebben az esetben a befizetett nevezési díjak 70%-át a 2022. évi tortúra nevezési díjába beszámítjuk.

BUSZOS SZÁLLÍTÁS EGERBŐL MISKOLCRA

Az idén sajnos az Emberi Erőforrás Minisztérium utasítása alapján sem Miskolctapolcán, sem Egerben nem tudjuk a megszokott kedvezményes, tornatermi szállást biztosítani Nektek. Ezért kárpótlásul az idén a túra napján, szombat reggel két indulási időponttal indítunk buszokat Egerből Miskolcra: reggel 4:30 órakor és 6:00 órakor. Az utazás hossza az időjárástól függően kb. 1,5 óra, így kényelmesen odaértek a miskolci rajthoz. A buszok Egerből, a Vasútállomás mögötti, Ady Endre utcai buszparkolóból indulnak (GPS 47,893381; 20,381791). A buszos szállítás költsége 2.400 Ft/fő.

A buszos szállításra a regisztrációval együtt előzetesen kell jelentkezned, legkésőbb 2021. december 10. péntek  24:00-ig!

CSOMAGSZÁLLÍTÁS

A csomagszállítást Miskolcról Egerbe az idén is meg tudjuk oldani, a csomagokat legkésőbb 9 óráig kell leadnotok Miskolctapolcán a rajtban. A csomagszállítás költsége 1.000 Ft/csomag.

VÁLASSZ RAJTIDŐT!

A torlódás elkerülése miatt és a biztonságotok érdekében arra kérünk minden jelentkezőt, hogy regisztrációkor válasszatok rajtidőt! Kérjük, hogy a választott rajtidő előtt minimum 15 perccel érkezzen meg mindenki a rajt helyszínére és jelentkezzen be az indításhoz!!!!!

SZÁLLÁS 

Miskolc – Kedvezményes szálláslehetőség a tapolcai rajttól kb. 200 méterre, a HOTEL LIDO-ban. Foglaláskor jelezzétek, hogy TORTÚRA indulók vagytok! Kedvezményes szállásdíj, reggeli nélkül: két vagy több ágyas elhelyezés esetén 3.500 Ft/fő + IFA / egy ágyas elhelyezés esetén 4.000 Ft/fő + IFA
Hotel Lido Miskolctapolca3519 Miskolc, Kiss J. u. 4. (tel: 46/422-330, e-mail: info@hotellido-miskolc.hu)

Eger – Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola, Szakiskola és Kollégium (3300 Eger, Rákóczi u. 2. Tel.: 36/ 311 211 – 112 mellék) szállásfoglalás a weblapon keresztül >>>   (Bejelentkezés este 10 óráig)
3.200Ft+IFA /fő/éj. A kollégium távolsága a céltól: ca:1,7km

A szállásfoglalást minden résztvevőnek egyénileg kell intéznie.

ITINER, NEVEZÉSI LAP

A környezettudatosság jegyében ettől az évtől kezdődően előnyben részesítjük a papír kímélő megoldásokat. Az online regisztrációt követően minden jelentkező 3 db e-mail-t kap: (1) Visszaigazolás a rendelésről, rajta a rajtszámmal. (2) a díjfizetés visszaigazolását követően a Nevezési lapot a rajtszámmal, illetve a linkkel ahonnan az itiner letőlthető. (3) Számlát.

A túrán való részvétel feltétele, hogy legyen nevezési lapod rajtszámmal!!! Ezt nem szükséges kinyomtatnod, elég, ha okostelefonodon megmutatod a rajtnál és az állomásokon.

Ha ragaszkodsz a papír itinerhez nyomtasd ki, de a rajtban neved és rajtszámod bemondásával mi is kinyomtatjuk, ha szükséges!

PÓLÓRENDELÉS

A nevezéssel együtt rendelhetsz TORTÚRA 65 prémium minőségű technikai túra pólót is (GILDAN Performance), három féle színben, női férfi méretekben, amit a számla felmutatásával vehetsz át! Póló ára egységesen 4.500 Ft/db. A pólórendelés határideje 2021. december 5. vasárnap 24:00!

A pólódat a T65 és T44-es távok esetén a CÉLBAN az erre kijelölt pultnál veheted át!

A T12 és a T34-es távok esetén a RAJTBAN, az erre kijelölt pultnál veheted át!

FONTOS! Ha a túra napján elfelejtetted a pólódat átvenni, a túra után már csak személyes átvételre van lehetőség. Írj egyesületünk egri ügyintézőjének, Bóta Péternek:  tortura.bukk@gmail.com

ONLINE NEVEZÉS

A túrára az idén csak előnevezéssel, a nevezési díjak bankkártyás megfizetésével lehet jelentkezni, helyszíni nevezést nem tudunk biztosítani. Add le nevezésed előre online kedvezményes nevezési díjakkal! Fizess kényelmesen bankkártyával!

A sikeres regisztrációt követően 3 db e-mailt fogsz kapni. Egy visszaigazolást a rendelésedről (Köszönjük a jelentkezésedet címmel), egy nevezési lapot (ezen lesz a rajtszámod, illetve innen tudod letölteni az itinert) és kicsit később egy számlát a tranzakcióról.

NEVEZÉSI DÍJAK

Ha 2021. december 5-ig regisztrálsz a túrára, akkor kedvezményes nevezési díjakat biztosítunk a számodra! Ha eldöntötted, hogy az idén nem maradhat ki a Tortúra, kattints és nevezz kedvezményesen!

Kedvezményes nevezési díj 2021. december 5. vasárnap 24:00-ig!!!

T12 – 800 Ft

T34 – 2,500 Ft

T44 – 2,500 Ft

T65 – 3,500 Ft.

  1. december 6. hétfő 0:00-tól december 17. péntek 12:00-ig

T12 – 1,000 Ft

T34 – 3,000 Ft

T44 – 3,000 Ft

T65 – 4,000 Ft.

FONTOS! Minden résztvevő önállóan tud nevezni, illetve nevezési díjat fizetni. Ha többen neveztek, mindenkinek egyenként szükséges a kiválasztott csomagot megvenni.

 

LEGFONTOSABB AZ EGÉSZSÉG

Folyamatosan nyomon követjük az aktuális járványügyi szabályokat. Az eseményt a járványügyi szabályok maximális betartásával szervezzük. Az ellenőrző pontokon kézfertőtlenítőket helyezünk ki, ügyelünk a távolságtartásra. Felnőtt munkatársaink védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Hozz magaddal maszkot, az állomásokon szükséges lehet!

Kérjük, hogy te is figyelj másokra, és csak egészségesen vegyél részt a versenyen. Betegen, lázasan, éhgyomorra, felkészületlenül ne állj rajthoz!

A rendezvényen minden résztvevő a saját felelősségére indul, a szervezőket nem terheli felelősség a rossz állapotból, nem megfelelő felkészülésből, rejtett betegségekből adódó sérülésekért, egészségügyi problémákért.

Tortúra Spring Challenge – 2022. május 07. szombat – KATTINTS IDE

 

Felelőségvállalási nyilatkozat

 

Szervezők:

Bükk900 Természetbarát Egyesület – MISKOLC / www.bukk900.hu

Egri Testedző Club – EGER / www.egritc.hu

Kérdéseiddel keresd Egyesületi kapcsolattartóinkat:

-Egerben Bóta Pétert,

-Miskolcon Hatvaniné Vályi Nagy Ágnest

Elérhetőségük: tortura.bukk@gmail.com

https://www.facebook.com/Tortura65/