TORTÚRA 65

2022. december 17. szombat

VERSENYKIÍRÁS

A NEVEZÉSI HATÁRIDŐ (2022.12.14.) LEJÁRT!!!!

 

1994-ben pár tájfutó azt álmodta, mi lenne, ha télen, a téli napforduló időpontjában átkelnénk a Bükkön…

Azóta minden éveben, egyre nagyobb számban teszik ezt tájfutók, neves ultrafutók, teljesítménytúrázók, egyszerűen kalandvágyók …

Évről, évre több százan…

Országosan is az egyik legjelentősebb, a két megyeszékhelyt – Miskolcot és Egert – a Bükk-hegységen keresztül összekötő teljesítménytúrává nőte ki magát a TORTÚRA 65.

Sok híres ultrafutó, túrázó részt vesz rajta, néhányan még külföldről is jelentkeztek. Itt valóban a teljesítményen van a hangsúly, a legtöbb induló az embert próbáló 65 kilométeres távon indul, mely méltó a nevéhez. Kedvező időjárás esetén viszont a Bükk varázslatos, havas, karácsonyváró hangulattal ajándékozza meg a túrázókat.

A túra nem véletlenül van kultstátuszban a teljesítménytúrázók körében, egyszer mindenképp ki kell próbálni!

NEVEZHETŐ TÁVOK

Tortúra 12: Miskolctapolca – Bükkszentkereszt (táv: 10,3 km, szint: 558 m) / szintidő: 4 óra
Tortúra 34: Miskolctapolca – Ómassa (táv: 31,2 km, szint: 1209 m) / szintidő: 10 óra
Tortúra 44: Ómassa – Eger (táv: 42,9 km, szint: 1263 m) / szintidő: 12 óra
Tortúra 65: Miskolctapolca – Eger (táv: 64,3 km, szint 1980 m) / szintidő: 18 óra

Itinerek ide kattintva tölthetőek le>>>>

A túrán gazdag az ellátás: az ellenőrző pontokon tea, müzli, zsíros kenyér, péksütemény, forralt bor, szinte korlátlanul áll rendelkezésre a résztvevők számára.

A túrát sikeresen teljesítők oklevelet, jelvényt és logózott textil karszalagot kapnak.

CSAK ELŐNEVEZÉS

A túrára csak online regisztrációval történő előnevezéssel lehet jelentkezni, helyszíni nevezést nem tudunk biztosítani. A jelentkezés határideje: 2022.12.14. szerda 24:00 óra
Nevezési díjat nem térítünk vissza!

CSOPROTOS NEVEZÉS

Tovább kívánjuk szélesíteni a résztvevők körét és népszerűsíteni a teljesítménytúrázást az iskolás fiatalok körében, ezért az idén minimum 10 fős iskolai osztályok, nagyobb létszámú baráti társaságok részére csoportos nevezési lehetőséget biztosítunk!
A csoport egy rajtszámot kap, együtt kell indulniuk, regisztrálniuk az állomásokon, és együtt kell megérkezniük a célba is!

A nevezési felületen a csoportvezetőnek kell fiókot regisztrálnia, ő fizeti ki – a külön erre a lehetőségre létrehozott felületen – a csoport nevezési díját egy összegben. Ő tölti fel a csoportos nevezésre letölthető excel táblázatba a csoport adatait, ezáltal egyben regisztrálhatja az összes résztvevőt, ezzel is egyszerűsítve a nevezési folyamatot.
A túrát sikeresen teljesítő csoport minden tagja a célban oklevelet, jelvényt és logózott textil karszalagot kap.

2022. december 5. hétfő 24:00-ig 20 fő fölött kedvezményt biztosítunk a nevezési díjból.

TÚRAVERSENY ISKOLAI CSOPORTOKNAK

A túrára regisztráló minimum 10 fős ISKOLAI OSZTÁLYOK, TÚRACSOPORTOK, sportegyesületek részére újra versenyt hirdetünk. Az egy iskolából vagy egy sportegyesületből jelentkező, bármely távot sikeresen teljesítő, legnagyobb létszámú csoport nyeri meg a fődíjat.

Legyetek ti legsportosabb osztály! Nyerjetek egy kalandtúrát!

CSOPORTOSNEVEZÉS MENETE: Ahhoz, hogy az osztályod, csapatod részt vehessen a játékban, a csoportvezetőtöknek regisztrálnia kell a Tortúra nevezési felületen a „CSOPORTOS NEVEZÉS ISKOLAI OSZTÁLYOKNAK” ikonra kattintva, majd nevezés után fel kell töltenie a csoporttagok adatait. FONTOS! A nevezéskor a „Megjegyzés” rovatba írjátok be az iskola vagy sportegyesület nevét! Utána már csak teljesíteni kell a kiválasztott túratávot.

Az egy iskolából vagy egyesületből jelentkező legnagyobb létszámú csoport nyeri meg a fődíjat.
Létszám egyezőség esetén a távot gyorsabban teljesítő csoport jogosult a nyereményre.

Fődíj
Egy alkalomra szóló via ferrata túra Felsőtárkányban! https://tarkanyferrata.hu/
Továbbá a legnagyobb létszámú csapat iskolája vagy sportegyesülete Decathlon ajándékcsomagot kap!

A nyeremény magában foglalja
– via ferrata pálya használatot egy alkalommal, egy csoportban, a túrát teljesítő, maximum 30 fő részére,
– biztosító és védőfelszerelés bérlését (beülő heveder, energia elnyelővel ellátott dupla kantár, sisak),
– szakképzett túravezetést,
– Ha nyertes csapattagoknak van olyan osztálytársa, aki nem tudott részt venni a Tortúra 65 téli teljesítménytúrán 2022. december 17-én, de elmenne veletek via ferratazni, akkor amikor igénybe veszitek a nyeremény túrát, a csatlakozó osztálytársak 50 % kedvezményt kapnak a Tárkányferráta részvételi díjából.
– a nyeremény nem tartalmazza a Felsőtárkányba való oda és visszautazás, és étkezés költségét.

BUSZOS SZÁLLÍTÁS EGERBŐL MISKOLCRA

A túra napján, szombat reggel két indulási időponttal indítunk buszokat Egerből Miskolcra: reggel 4:30 órakor és 6:00 órakor. Az utazás hossza az időjárástól függően kb. 1,5 óra, így kényelmesen odaértek a miskolci rajthoz. A buszok Egerből, a Vasútállomás mögötti, Ady Endre utcai buszparkolóból indulnak (GPS 47,893381; 20,381791). A buszos szállítás költsége 3.500 Ft/fő.

A buszos szállításra a regisztrációval együtt előzetesen kell jelentkezned, legkésőbb 2022. december. 14. szerda 24:00 óráig!

Amennyiben a buszok megtelnek, az azokra történő jelentkezést felfüggesztjük!

CSOMAGSZÁLLÍTÁS

A csomagszállítást Miskolcról Egerbe az idén is meg tudjuk oldani, a csomagokat legkésőbb 9 óráig kell leadnotok Miskolctapolcán a rajtban. A csomagszállítás költsége 1.500 Ft/csomag.

VÁLASSZ RAJTIDŐT!

A torlódás elkerülése érdekében a regisztrációkor indulási időt kell választani!

SZÁLLÁS

Szállást a szervezők nem tudnak biztosítani. Azonban az alábbi szálláshelyeken van lehetőség saját szervezésben szállást foglalni.

Miskolc – a tapolcai rajttól kb. 600 méterre, a HOTEL LIDO-ban. (Miskolctapolca – 3519 Miskolc, Kiss J. u. 4., tel: 46/422-330, e-mail: info@hotellido-miskolc.hu)

Eger – Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola, Szakiskola és Kollégium (3300 Eger, Rákóczi u. 2. Tel.: 36/ 311 211 – 112 mellék) szállásfoglalás a weblapon keresztül >>> (Bejelentkezés este 10 óráig). A kollégium távolsága a céltól: ca:1,7km

A szállásfoglalást minden résztvevőnek egyénileg kell intéznie!!!

ITINER, NEVEZÉSI LAP

A környezettudatosság jegyében ettől az évtől kezdődően előnyben részesítjük a papír kímélő megoldásokat. Az online regisztrációt követően minden jelentkező 3 db e-mail-t kap: (1) Visszaigazolás a rendelésről, rajta a rajtszámmal. (2) a díjfizetés visszaigazolását követően a Nevezési lapot a rajtszámmal, illetve a linkkel ahonnan az itiner letőlthető. (3) Számlát.

A túrán való részvétel feltétele, hogy legyen nevezési lapod rajtszámmal!!!
Ezt nem szükséges kinyomtatnod, elég, ha okostelefonodon megmutatod vagy bemondod a neved, vagy a rajtszámodat a rajtnál és az állomásokon.

TORTÚRÁS TERMÉKEK RENDELÉSE

A nevezéssel együtt rendelhetsz:

  • TORTÚRA 65 prémium minőségű technikai túra póló is (2022-es dizájn!!!), több színben, női férfi méretekben, amit a számla felmutatásával vehetsz át! Póló ára egységesen 4.900 Ft/db.
  • Rendelhetsz TORTÚRA 65 prémium minőségű csősálat is, 3.000 Ft/db egységáron.
  • És TORTÚRA 65 karabineres bögrét is 3.000 Ft/db egységáron.

A termékek rendelésének határideje 2022. december 5. hétfő 24:00!

A termékeket a T65 és T44-es távok esetén a CÉLBAN az erre kijelölt pultnál veheted át! A T12 és a T34-es távok esetén a RAJTBAN, az erre kijelölt pultnál veheted át!

FONTOS! Ha a túra napján elfelejtetted a megrendelt terméket átvenni, a túra után már csak személyes átvételre van lehetőség. Írj egyesületünk egri ügyintézőjének, Bóta Péternek: tortura.bukk@gmail.com

ONLINE NEVEZÉS

A túrára az idén csak előnevezéssel, a nevezési díjak bankkártyás megfizetésével lehet jelentkezni, helyszíni nevezést nem tudunk biztosítani. Add le nevezésed előre online kedvezményes nevezési díjakkal! Fizess kényelmesen bankkártyával!

A sikeres regisztrációt követően 3 db e-mailt fogsz kapni. Egy visszaigazolást a rendelésedről (Köszönjük a jelentkezésedet címmel), egy nevezési lapot (ezen lesz a rajtszámod, illetve innen tudod letölteni az itinert) és kicsit később egy számlát a tranzakcióról.

NEVEZÉSI DÍJAK

Ha 2021. december 5-ig regisztrálsz a túrára, akkor kedvezményes nevezési díjakat biztosítunk a számodra! Ha eldöntötted, hogy az idén nem maradhat ki a Tortúra, kattints és nevezz kedvezményesen!

Kedvezményes nevezési díj 2022. december 5. hétfő 24:00-ig:
T12 – 1,300 Ft
T34 – 3,500 Ft
T44 – 3,500 Ft
T65 – 4,900 Ft.

2022. december 6. kedd 0:00-tól december 14. szerda 24:00-ig:
T12 – 1,500 Ft
T34 – 4,500 Ft
T44 – 4,500 Ft
T65 – 6,000 Ft.

FONTOS! Minden résztvevő önállóan tud nevezni, illetve nevezési díjat fizetni. Ha többen neveztek, mindenkinek egyenként szükséges a kiválasztott csomagot megvenni.

LEGFONTOSABB AZ EGÉSZSÉG

Kérjük figyelj másokra, és csak egészségesen vegyél részt a versenyen. Betegen, lázasan, éhgyomorra, felkészületlenül ne állj rajthoz!

A rendezvényen minden résztvevő a saját felelősségére indul, a szervezőket nem terheli felelősség a rossz állapotból, nem megfelelő felkészülésből, rejtett betegségekből adódó sérülésekért, egészségügyi problémákért.

Szervezők:

Bükk900 Természetbarát Egyesület – MISKOLC / www.bukk900.hu

Egri Testedző Club – EGER / www.egritc.hu

Kérdéseiddel keresd Egyesületi kapcsolattartóinkat:

-Egerben Bóta Pétert,

-Miskolcon Hatvaniné Vályi Nagy Ágnest

Elérhetőségük: tortura.bukk@gmail.com

https://www.facebook.com/Tortura65/

 

Felelőségvállalási nyilatkozat